"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

РФ хоче заборонити стягнення боргів кримчан перед банками України

Понеділок, 27 квітня 2015, 10:10

15 травня Державна Дума РФ планує розглянути законопроект про введення в окупованому Криму мораторію на банківську та іншу супутню діяльність юридичних осіб-резидентів України.

На сайті ДД говориться, що комітет Держдуми з фінансового ринку схвалив документ і запропонував прийняти його до розгляду, пишуть "Новини Криму".

Законопроектом пропонується ввести мораторій на банківську і супутню, в тому числі колекторську, діяльність юридичних осіб-резидентів України, які не мають ліцензії Банку Росії та зареєстрованих в окупованому Криму до його незаконного приєднання до Росії, а також на діяльність фізичних та юридичних осіб, що діють в їх інтересах.

Мораторій вводиться також на укладання і держреєстрацію будь-яких цивільно-правових угод даних осіб з юридичними особами-резидентами РФ.

Реклама:

Крім того, мораторій планується поширити на виконання територіальними органами Федеральної служби судових приставів РФ судових рішень, винесених до 18 березня 2014 року українськими судами на користь українських банків та інших фінансових організацій, які працювали в Криму до вказаної дати.

Це дозволить призупинити стягнення боргів кримчан на користь українських банків.

Згідно з документом, для припинення дії мораторію прокурори окупованих Криму і Севастополя повинні звернутися до суду.

Підставою для такого звернення є отримання українським банком та іншої фінансовою організацією ліцензії Банку Росії і виконання ними усіх своїх зобов'язань перед кримськими клієнтами - фізичними та юридичними особами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!