Норвегія розширила список санкцій проти Росії

Неділя, 26 квітня 2015, 10:23

Норвегія розширила список санкцій проти російських політиків і військових у зв'язку з агресією проти України і підтримкою терористичних організацій на сході України.

Про це йдеться в офіційній заяві МЗС Норвегії, пише ZN.UA.

"Прийняті зміни стосуються списку осіб, чиї закордонні рахунки повинні бути заморожені відповідно з останніми рішеннями ЄС", - наголошується в документі.

У список додані 19 фізичних та 9 юридичних осіб.

Реклама:

З них п'ятеро громадяни Росії: заступник міністра оборони РФ Анатолій Антонов, перший заступник міністра оборони РФ Аркадій Бахін, народний артист СРСР і депутат Держдуми Йосип Кобзон, депутат Держдуми від КПРФ Валерій Рашкін та начальник головного оперативного управління російського Генштабу Андрій Картаполов, і 14 керівників так званих "ДНР" та "ЛНР".

Всім фігурантам списку заборонений в'їзд до Норвегії, їхні активи в банках у разі виявлення будуть заблоковані. Як "юридичні особи", внесені до розширеного "чорний список", фігурують руху "Новоросія" і "Козача національна гвардія", а також сім загонів бойовиків.

Крім цього, Норвегія також вводить повну заборону на інвестиції в Криму і Севастополі.

Нагадаємо, українська сторона хоче, щоб Євросоюз оприлюднив ті санкції, які він може ввести проти Росії у випадку, якщо буде подальше погіршення ситуації в Донбасі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: