"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

СБУ ліквідувала "конверт", який "відмивав" державні кошти

Субота, 25 квітня 2015, 13:28

Служба безпеки спільно з прокуратурою ліквідувала міжрегіональний "конвертаційний центр", через який зловмисники "відмивали" державні кошти.

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

Як зазначається, організатори злочинної оборудки – мешканці Дніпродзержинська і Сум, створили 17 фіктивних комерційних структур, зареєстрованих у Дніпропетровській та Сумській областях.

На рахунки цих підприємств надходили безготівкові кошти від переробки металобрухту, після чого "брудні" гроші переводилися в готівку.

Реклама:

Встановлено, що протягом червня 2014 - квітня 2015 року зловмисники щомісяця виводили у тіньовий обіг до 9 мільйонів гривень.

Співробітники СБУ разом із внутрішньою безпекою ДФСУ встановили причетність до функціонування протиправної фінансової схеми посадовця податкових органів у Сумській області.

Проведено обшуки за місцями реєстрації фіктивних підприємств та в офісних приміщеннях, транспортних засобах, якими перевозили гроші замовникам. Правоохоронці вилучили денну суму готівки - 300 тис. грн., печатки фіктивних фірм, комп'ютерну техніку і фінансово-господарську документацію.

За матеріалами СБУ прокуратурою Сумської області розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 205 та ч. 2 ст. 364 (фіктивне підприємництво, яке заподіяло велику матеріальну шкоду державі, та зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!