"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У "Енергоатомі" кажуть, що не беруть участі в протестах структур Ахметова

Субота, 25 квітня 2015, 12:19

Члени профспілкової організації ДП НАЕК "Енергоатом" заявляють, що не братимуть участі в запланованій на 25 квітня масштабній акції протесту профспілки ДСП "ЧАЕС" і просять не виступати на ній від їхнього імені.

Про це йдеться у заяві заступника голови Атомпрофспілки України, голови профспілкової організації ДП НАЕК "Енергоатом" Олексія Лича у зв'язку із поширенням інформації про можливу участь профспілок компанії у масових протестних акціях, які вказані у так званому плані "Крєпость" бізнес-структур олігарха Ріната Ахметова.

"За наявною у нас інформацією, сьогодні, у суботу 25 квітня, за вказівкою керівництва планується масштабна участь профспілки ДСП "ЧАЕС" в акціях протесту. За цією ж інформацією, вказана профспілка має намір виступити від імені трудового колективу НАЕК "Енергоатом". Просимо спостерігачів та засоби масової інформації не брати на віру такі твердження", - йдеться у документі.

Лич підкреслив, що члени профспілкової організації ДП НАЕК "Енергоатом" не беруть і не мають наміру брати участь "у будь-яких акціях протесту, інспірованих ззовні".

Реклама:

"Виключне право на виступи та заяви від імені трудового колективу НАЕК "Енергоатом" належить лише виборним профспілковим органам та їх керівникам відповідно до наданих повноважень. Все інше - спекуляції", - наголосив він.

Водночас заступник голови профспілки зауважив, що в останні місяці відбувається організований "певними силами" інформаційний тиск на ДП НАЕК "Енергоатом" із залученням як окремих народних депутатів, посадовців, представників силових органів, так і громадських та екологічних організацій.

"Вважаємо, що все це носить замовний характер як ззовні, так і олігархічних структур всередині держави, які втрачають монопольне становище та вплив в енергетичному секторі економіки України", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, 24 квітня слідчі Служби безпеки України зареєстрували кримінальне провадження щодо фінансування акцій протесту в Києві.

Крім того, СБУ викликала на допити менеджерів однієї з енергетичних корпорацій та долучила до справи оприлюднені народним депутатом України Мустафою Наємом матеріали.

Раніше депутат від БПП Мустафа Найєм заявив, що мітинги шахтарів і їх вимоги змінити міністра енергетики – це частина плану "Крепость" по захисту інтересів компаній Рината Ахметова на енергоринку, який складений у ДТЕК.

За його даними, Ахметов намагається зберегти свою монополію в сфері енергетики, шантажує державу за допомогою шахтарських протестів.

Компанія ДТЕК у відповідь заявила, що їй невідоме джерело походження документа, опублікованого депутатом Мустафою Найємом на сайті " Української правди".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!