Аеропорт "Бориспіль" збільшив чистий збиток на 60%

П'ятниця, 24 квітня 2015, 19:08

Держпідприємство "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" (Київ), найбільший аеропорт України, у січні-березні 2015 року наростило чистий збиток на 60% порівняно з аналогічним періодом 2014 року - до 299 млн гривень.

Згідно з фінансовим звітом аеропорту в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку його чистий дохід за звітний період збільшився на 64% - до 526,6 млн гривень.

Як повідомлялося, аеропорт "Бориспіль" в березні вперше з початку 2015 року зафіксував збільшення пасажиропотоку на тлі загального зменшення злітно-посадкових операцій на 9% порівняно з березнем 2014 року - до 459,3 тисяч пасажирів.

Загалом за результатами діяльності у першому кварталі 2015 року зберігається зниження виробничих показників аеропорту: у січні-березні він обслужив 1,348 млн осіб, що на 7% менше, ніж за аналогічний період 2014 року.

Реклама:

"Часткове відновлення пасажиропотоку, зафіксоване в березні, є свідченням незначних позитивних зрушень на ринку авіаперевезень. Однак про стійку динаміку зростання обсягів та стабілізацію ситуації говорити ще рано, враховуючи нестабільність ситуації на сході країни, коливання валютного курсу, різке зниження купівельної спроможності населення", - відзначали в прес-службі "Борисполя".

ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" є найбільшим аеропортом України із загальною займаною площею близько 1000 га.

Підприємство має дві злітно-посадочні смуги: одну - довжиною 4000 м і шириною 60 м, другу - довжиною 3500 м і шириною 63 м.

На території аеропорту розташовані чотири пасажирські термінали і поштово-вантажний комплекс.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!