"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Урядове антикорупційне агентство запрацює до середини літа

П'ятниця, 24 квітня 2015, 16:17

Національне агентство з питань запобігання корупції почне роботу в середині літа.

Про це в п'ятницю в Києві повідомив директор департаменту антикорупційного законодавства та законодавства про правосуддя Міністерства юстиції Роберт Сіверс, передає "Укрінформ".

"Ми думаємо, і так власне передбачено програмою, що десь до кінця травня відбудеться конкурс на обрання членів НАЗК і десь до середини літа ми вже зможемо говорити, що Національне агентство з питань запобігання корупції почне свою роботу, почне робити перші кроки", - сказав Сіверс.

За його словами, повідомлення про початок проведення конкурсу найближчим часом має з'явитися на сайті Кабінету міністрів. В ньому має бути основна інформація, яка стосується порядку проведення обрання членів НАЗК.

Реклама:

Сіверс пояснив, що процедура обрання членів Нацагентства з питань запобігання корупції  є відкритою "так само, як і з обрання голови Національного антикорупційного бюро".

В результаті НАЗК має стати центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом. Воно буде колегіальним органом в складі 4 членів і голови. Всі члени Нацагентства призначатимуться за результатами відкритого конкурсу строком на 4 роки.

Голову обирають члени Нацагентства строком на 2 роки. НАЗК буде відповідальне перед Верховною Радою та підзвітне КМУ.

Нагадаємо, 26 квітня 2015 року набирає чинності Закон України "Про запобігання корупції". Головна інституція, яка має опікуватися цим законом - Національне агентство з питань запобігання корупції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!