"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту знижуються з максимумів 2015 року

П'ятниця, 24 квітня 2015, 10:23

Ціни на нафту знижуються з відзначених у четвер максимумів 2015 року, але завершать тиждень зростанням у зв'язку з продовженням бомбардувань Ємену.

Про це пише "Рейтер".

До 8.47 за московським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,25 до 64,60 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,31 до 57,43 долара. З початку квітня ціни зросли майже на 10 доларів за рахунок локальних війн на Близькому Сході.

У четвер ціни на обидва еталони піднялися до максимальних позначок з початку року, так як авіація коаліції арабських держав на чолі з Саудівською Аравією провела не менше 20 нальотів на позиції хусит в Ємені, хоча раніше цього тижня Саудівська Аравія оголосила про припинення бомбардувань.

Реклама:

Хоча Ємен не входить в число великих виробників нафти, ринки побоюються, що війна там може вплинути на судноплавство в Баб-ель-Мандебській протоці, яка служить входом в Червоне море.

Виробники нафти припускають, що ціни можуть затриматися поблизу 60 доларів на п'ять найближчих років.

"Можна сподіватися на 75 доларів, але я думаю, що планувати потрібно, виходячи з більш низької ціни", - сказав генеральний директор Occidental Petroleum Corp Стівен Чейз.

На його думку, ціни залишаться близькими до 60 доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: