"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна просить США зняти антидемпінгові захисні заходи щодо металургів

Четвер, 23 квітня 2015, 19:32

Україна звернулася до США з проханням скасувати антидемпінгові захисні заходи, що діють стосовно українських металургів.

Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус у своєму мікроблозі в Twitter.

"Зустріч із US Commerce Dept. (Міністерство торгівлі США). Просимо США зняти несправедливі антидемпінгові санкції проти наших металургів", - зазначив він.

За словами міністра, після трирічної перерви 28-29 травня в Києві відбудеться засідання Ради Україна-США з питань торгівлі та інвестицій. Крім того, в липні у Вашингтоні відбудеться українсько-американський бізнес-саміт.

Реклама:

"Від нашої сторони поїдуть члени Кабміну, представники бізнесу", - уточнив Абромавічус.

Згідно з інформацією міністра, американська Корпорація приватних закордонних інвестицій США готова серйозно збільшити свій портфель в Україні з нинішніх 200 млн доларів.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі МЕРТ, нині діють п'ять антидемпінгових обмежувальних заходів до української металопродукції, з яких два - у рамках угод про цінові зобов'язання.

Так, застосовується антидемпінгове мито у розмірі 163% для постачань феросилікомарганцю (Silicomanganese), у розмірі 41,69% - на постачання зміцненої сталевої арматури (Steel Concrete Reinforcing Bars), у розмірі 90,33% - на постачання гарячекатаного плоского прокату в рулонах (Hot-rolled steel products).

Для постачань вуглецевого гарячекатаного плоского прокату не в рулонах (Certain Cut-to-length Carbon Steel Platе) діють цінові зобов'язання, демпінгова маржа для "Азовсталі" становить 81,43%, для ММК ім. Ілліча - 155%, для інших підприємств - 237,91%.

Для постачань труб нафто- й газопровідного призначення (Certain Oil Country Tubular Goods) діють цінові зобов'язання, демпінгова маржа становить 7,47%.

Крім того, компетентні органи США нині проводять третій п'ятирічний перегляд антидемпінгових заходів щодо гарячекатаного вуглецевого прокату (Certain Cut-to-length Carbon Steel Platе) обрізу походженням, зокрема, з України.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: