ДТЕК не вистачило голосів для реструктуризації боргів

Четвер, 23 квітня 2015, 19:02

Найбільший український приватний енергохолдинг "ДТЕК" 22 квітня 2015 року отримав заявки на реструктуризацію 91,14% єврооблігацій на 200 млн доларів з терміном обігу до 28 квітня 2015 року.

Про це повідомив емітент на веб-сайті Ірландській фондовій біржі, передає "Інтерфакс-Україна".

Мінімальний об'єм, для здійснення обміну, був встановлений на рівні 98% випуску.

Враховуючи, що вимога щодо мінімальної кількості заявок не була досягнута, емітент має намір провести рефінансування цінних паперів відповідно до раніше обумовленої процедури.

Реклама:

Всі власники єврооблігацій, зокрема, отримають в обмін на наявні цінні папери нові єврооблігації з терміном обігу до березня 2018 року і ставкою купону 10,375% річних, а також часткове відшкодування в обсязі 20% від номінальної вартості у власності.

Крім того, інвестори, які раніше надали згоду на обмін до 13 квітня 2015 року, отримають премію в сумі 30 доларів на кожну $1000 номіналу у власності.

Голосування власників єврооблігацій стосовно зазначеної схеми відбудеться у четвер 23 квітня. Вона буде вважатися схваленою, якщо емітент отримає згоду власників 75% і більше цінних паперів в обігу.

Крім того, 27 квітня 2015 року відбудеться друге засідання Верховного суду Англії (High Court of Justice of England), який повинен дати свою згоду на застосування емітентом зазначеної процедури.

Якщо процедура не буде схвалена або узгоджена судом Англії, за цінними паперами буде оголошений дефолт і крос-дефолт за деякими іншими зобов'язаннями емітента.

Як повідомлялося, ДТЕК створена в 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" Ріната Ахметова. В даний час є найбільшою приватною вертикально-інтегрованою енергокомпанією країни.

Корпорації делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

ДТЕК в 2010 році випустив п'ятирічні євробонди на 500 млн доларів. Купонна процентна ставка з цінних паперів була встановлена на рівні 9,5% річних.

Потім, у березні 2013 року, компанія рефінансувала 60% цінних паперів за рахунок випуску нових п'ятирічних єврооблігацій на 600 млн доларів з купонною ставкою 7,875% річних.

Дилер-менеджерами останньої угоди виступали Deutsche Bank AG і JP Morgan Securities.

24 березня 2015 року ДТЕК звернувся до власників єврооблігацій на 200 млн доларів схвалити реструктуризацію цінних паперів, що залишилися в обігу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!