Ціни на нафту Brent тримаються вище 62 доларів за барель

Четвер, 23 квітня 2015, 16:47

Ціни на нафту Brent тримаються вище 62 доларів за барель на тлі продовження бомбардувань Ємену і зростання запасів нафти в США.

Про це пише "Reuters".

До 14:30 ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,07 долара до 62,66 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,22 долара до 55,94 долара.

"Ми вважаємо, що останнє різке підвищення цін було в основному спровоковано спекулянтами. На світовому ринку нафти як і раніше великий надлишок. Ми думаємо, що ціни найближчим часом скоректуються", - сказав старший аналітик нафтового ринку Commerzbank Карстен Фріч.

Реклама:

Коаліція на чолі з Саудівською Аравією в середу продовжувала бомбардування позицій хуситів в Ємені, незважаючи на оголошене раніше припинення авіанальотів.

Хоча Ємен не входить до числа великих виробників нафти, ринки побоюються, що війна там може вплинути на судноплавство в Баб-ель-Мандебській протоці, яка служить входом в Червоне море. За квітень нафта подорожчала майже на 10 доларів за рахунок локальних війн на Близькому Сході.

Комерційні запаси нафти в США минулого тижня зросли 15 тиждень поспіль, на 5,3 мільйона барелів до рекордного рівня 489 млн барелів, повідомило Управління енергетичної інформації, при прогнозі підвищення на 2,9 мільйона барелів.

"Ми очікуємо, що надлишкова пропозиція нафти збережеться ще принаймні кілька місяців", - написали у звіті аналітики BNP Paribas, відзначивши також незначну ймовірність істотного підвищення попиту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!