"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укртранснафта" заробила за три місяці 817,6 мільйона гривень

Четвер, 23 квітня 2015, 11:17

Січень-березень оператор нафтотранспортної системи України компанія "Укртранснафта" закінчила із чистим прибутком 817, 556 млн гривень.

Про це йдеться в повідомленні підприємства, пишуть "Українські новини".

У 1 кварталі компанія збільшила чистий дохід порівняно з аналогічним періодом 2014 на 37%, або на 212,634 млн гривень до 786,76 млн гривень.

Інший операційний дохід збільшився в 2,9 рази до 540,877млн гривень.

Реклама:

Як повідомлялося, "Укртранснафта" закінчила 2014 з чистим прибутком порядку 0,8 млрд гривень.

100% акцій відкритого акціонерного товариства "Укртранснафта" володіє Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України".

Нагадаємо, наглядова рада "Укртранснафти" на засіданні 22 квітня призначила нового тимчасового виконувача обов'язків голови Романа Сидорака.

Як відомо, Лазорко був відсторонений наглядовою радою "Укртранснафти" ще 19 березня. На його місце призначили Юрія Мірошника. Це призвело до великого скандалу та початку конфлікту між Коломойським та владою.

20 березня Коломойський заявив, що Мірошник не буде проводити аудит в "Укртранснафті", а цим питанням займуться компанії "великої четвірки".

Цей конфлікт призвів до відставки олігарха з поста Дніпропетровського губернатора.

Як повідомлялося, 8 квітня наглядова рада "Укртранснафти" призначила Сергія Сукала т. в. о. керівника цієї компанії на 4 місяці.

Після призначення Коломойський почав видзвонювати президента і прем'єра, які начебто дали вказівку керівництву Міненерго та "Нафтогазу" зупинити це призначення.

Сукало навіть написав заяву про відмову від вступу на посаду і призначив брифінг в "Українському кризовому медіа-центрі".

Проте згодом брифінг скасували, а заяву Сукала так і не пустили в хід.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: