"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Facebook скоротив чистий прибуток на 20%

Четвер, 23 квітня 2015, 09:39

Facebook Inc., якій належить найбільша у світі соціальна мережа, скоротила чистий прибуток в I кварталі 2015 на 20%.

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на дані компанії.

Його чистий прибуток в I кварталі знизився до 512 млн доларів, або 18 центів у розрахунку на акцію, у порівнянні з 642 млн доларів, або 25 центами на акцію, отриманими за аналогічний період минулого року. Скоригований прибуток піднялася на 20% до 42 центів на акцію.

Квартальна виручка збільшилася з 2,5 млрд до 3,54 млрд доларів.

Реклама:

Зростання виручки стримувало зміцнення долара, так як Facebook отримує більше половини виручки за межами США.

Доходи Facebook від реклами в січні - березні підскочили на 46% до 3,32 млрд доларів. У лютому компанія повідомляла, що число її активних рекламодавців перевищувало 2 млн проти 1,5 млн на липень 2014.

Згідно з даними компанії, Facebook нарощує доходи за рахунок зростання продажів мобільної реклами: минулого кварталу саме вона принесла майже три чверті (73%) загальної рекламної виручки проти 69% у жовтні - грудні і 59% у січні - березні 2014.

Кількість активних користувачів соцмережі (активність облікового запису не рідше разу на місяць) на кінець I кварталу становило 1,44 млрд - за рік їх кількість зросла на 13%. З мобільних пристроїв не рідше разу на місяць Facebook використовували 1,15 млрд осіб - на 24% більше, ніж роком раніше.

Після опублікування звітності акції соцмережі подешевшали більш ніж на 2,2% на додаткових торгах після закриття основної сесії в середу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!