"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Дельта банку зависло 50 мільйонів гривень ПФТС

Середа, 22 квітня 2015, 18:32

Близько 50 мільйонів гривень Фондової біржі ПФТС залишилося у Дельта банку.

Про це свідчить рішення Господарського суду міста Києва від 7 квітня 2015 року.

Як зазначається в документі, Фондова біржа ПФТС звернулася до суду з позовом щодо стягнення з Дельта банку 52,227 мільйона гривень. Проте суд у задоволенні вимог відмовив.

В рішенні суду зазначається, що в лютому 2013 року ПФТС та "Дельта Банк" уклали договір банківського вкладу "Класичний". Сума вкладу біржі становила 50 млн гривень. Процентна ставка - 16,5% річних.

Реклама:

За твердженням позивача, банк не виплатив позивачу проценти за вкладом за період з 10 листопада 2014 до 14 січня 2015 року та не повернув суму вкладу. Враховуючи це, біржа просить стягнути з відповідача суму вкладу та суму процентів за користування вкладом.

Відповідну справу почали розглядати ще в січні 2015 року, проте, як відомо, в березні Національний банк відніс "Дельта Банк" до категорії неплатоспроможних. В банк була введена тимчасова адміністрація строком на три місяці - до 2 червня 2015 року.

Суд визнав, що банк порушив умови договору, але з урахуванням нових обставин, а саме – запровадження тимчасової адміністрації, все одно відмовив у задоволенні.

"Суд відзначає, що задоволення вимог кредиторів банку, в якому запроваджено тимчасову адміністрацію, може бути здійснено виключно у процедурі ліквідації банку та в порядку черговості, визначеної Законом України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб", - йдеться у рішенні суду.

Нагадаємо, гроші неплатоспроможного банку повертає Фонд гарантування вкладів. Проте, вкладники можуть отримати кошти в межах граничної суми вкладу до 200 тисяч гривень.

Як відомо, 50%+1 акція ПФТС належать російській біржі ММВБ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: