"АТБ" подасть до суду на депутатів, які хочуть націоналізувати майно мережі

Середа, 22 квітня 2015, 17:52

Корпорація АТБ буде звертатися до відповідних українських і міжнародних судових інстанцій з позовами про захист честі, гідності і ділової репутації через ініціативу депутатів Верховної Ради націоналізувати майно мережі.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Крім того, компанія хоче ініціювати позбавлення авторів документу депутатської недоторканості у встановленому чинним законодавством порядку.

"Аргументація зазначеного документу, який нібито спрямований на недопущення фінансування тероризму і незаконних збройних формувань, є на 100 % такою, яка не відповідає дійсності", - йдеться у повідомленні компанії.

Реклама:

У компанії заявили, що не існує жодних достовірних фактів, які б свідчили про причетність компанії або її окремих співробітників до будь-яких дій, що суперечать принципам національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України.

"Більш того, Корпорація АТБ є стороною, що постраждала внаслідок терористичної діяльності окремих угрупувань на сході України. Так, у зоні АТО незаконні збройні формування у кримінальний спосіб відібрали у Корпорації більше 150 магазинів та складську нерухомість", - повідомляє прес-служба.

У прес-службі також заявили, що подібні законодавчі ініціативи мають ознаки популізму та політичного піару.

Вони свідчать про політичну незрілість та неспроможність певних народних обранців. Ми маємо надію на те, що такі документи отримують належну оцінку як з боку відповідних державних та наддержавних органів, так і з боку свідомих представників суспільства", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 21 квітня у Верховній Раді було зареєстровано законопроект "Про націоналізацію майна торгової мережі "АТБ".

Авторами законопроекту №2689 виступили народні депутати від Радикальної партії, "Батьківщини", "Блоку Петра Порошенко", "Самопомічі", "Народного фронту", "Свободи" позафракційний Володимир Парасюк.

Як відомо, власниками "АТБ-маркету" є Геннадій Буткевич, Євген Єрмаков, Віктор Карачун, які у 2013 році очолили рейтинг найбагатших жителів Дніпропетровська за версією журналу Forbes.

У трійки власників "АТБ-маркету" практично рівні частки в компанії, але у Буткевича на кілька сотих відсотка більше. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: