"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром" назвав звинувачення Єврокомісії необґрунтованими

Середа, 22 квітня 2015, 14:42

"Газпром" вважає необґрунтованими звинувачення, пред'явлені Єврокомісією в рамках триваючого антимонопольного розслідування діяльності компанії в ЄС.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на заяву компанії.

"При цьому прийняття Європейською комісією "заяви про заперечення" (statement of objections) є лише одним з етапів проведеного антимонопольного розслідування і  не означає визнання ВАТ "Газпром" винним у якомусь порушенні антимонопольного законодавства ЄС", - підкреслює компанія.

У заяві говориться, що "Газпром" суворо дотримується всіх норм міжнародного права та законодавства в країнах, де працює, в тому числі і тих, що стосуються ціноутворення на газ.

Реклама:

"Ми розраховуємо на те, що в рамках розслідування будуть належним чином дотримані наші права і законні інтереси, які випливають з права ЄС, так і міжнародного права, а також буде взято до уваги, що "Газпром", заснований за межами юрисдикції ЄС, є компанією, наділеною відповідно до російського законодавства публічно значимими функціями і статусом стратегічної організації, контрольованої державою", - відзначають в компанії.

Як наголошується, "Газпром" очікує вирішення ситуації з урахуванням домовленості, досягнутої раніше між російським урядом і Європейською комісією.

Нагадаємо, раніше ЄС висунув офіційне звинувачення "Газпрому" в порушенні конкуренції.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!