Кіхтенко: підприємства з окупованої території платять податки Україні

Середа, 22 квітня 2015, 13:43

Більше п'яти тисяч підприємств, які працюють в окупованих районах Донецької області, перереєструвалися на підконтрольних Україні територіях і платять податки в бюджет України.

Про це в середу перед засіданням уряду заявив голова Донецької обласної держадміністрації Олександр Кіхтенко, повідомляєЛІГАБізнесІнформ.

"Для того, щоб звинувачувати в колабораціонізмі, для цього треба мати підстави. Підстав ніяких немає. Підприємства, які сьогодні залишилися на території, непідконтрольної українській владі, але працюють, вони перереєстровані на території України і платять податки", - сказав він.

За словами Кіхтенка, тільки за 2014 рік ці п'ять тисяч підприємств виплатили понад 19 мільярдів гривень податків.

Реклама:

"З них десь 52% припадають на підприємства, які знаходяться на непідконтрольної нам стороні. Це дані фіскальної служби, це офіційні дані", - запевнив він.

Кіхтенко додав, що, якщо зупинити роботу цих підприємств, то постраждають і ті, які перебувають на підконтрольній Україні території.

"Тому треба думати, треба це робити чи ні. Все одно підприємства працюють, все одно вивозиться продукція двома шляхами: або контрабандою, це неподобство і з цим треба боротися, або через кордон з Росією. Але при цьому податки сплачуються Росії. А це пряме фінансування країни-агресора. І потім ці товари все одно завозяться на територію України, і вони автоматично стають на 25, а то й більше відсотків дорожчими", – сказав губернатор.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!