У Держенергоефективності обіцяють "стимулюючі" тарифи на компослуги

Вівторок, 21 квітня 2015, 20:03

В умовах зростання тарифів в Україні ключовою реформою в енергетиці на сьогоднішній день має стати впровадження стимулюючого тарифоутворення.

Про це заявив голова Держенергоефективності України Сергій Савчук під час "круглого столу" в Києві у вівторок, передає "Укрінформ".

"Головне, що нам зараз потрібно робити на енергетичному ринку України - це запроваджувати стимулююче тарифоутворення. Це б дало змогу повертати залучені інвестиції з вкладеного капіталу", - сказав Савчук.

За його словами, відповідний законопроект Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження вже підготовлений. "Ми будемо намагатися робити все від нас залежне, щоб якомога швидше винести його на розгляд парламенту", - зазначив Савчук.

Реклама:

Крім того, він повідомив, що агентство Держенергоефективності спільно з органами місцевого самоврядування вже розпочало інформаційно-роз'яснювальну кампанію щодо утеплення будинків. Зокрема, за його словами, ця програма з енергоефективності передбачає й виплату компенсації.

"Отримати компенсацію на утеплення можуть як фізичні особи - мешканці приватних будинків, так і організовані об'єднання співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів. Розмір відшкодування становить 40% кредиту для юридичних осіб, 30% - для фізичних осіб. Загальний обсяг задіяних у програмі коштів - 1,57 мільярда гривень. Скористатися цією програмою зможуть близько 134 тисячі сімей", - сказав Савчук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: