"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"ПроФін Банк" звинуватив НБУ в неправомірній ліквідації банку

Вівторок, 21 квітня 2015, 17:37

"Банк Професійного фінансування" звинуватив Національний банк України в неправомірній ліквідації фінустанови.

Про це повідомляє прес-служба банку, з посиланням на заяву голови Наглядової ради "ПроФін Банку" Дмитра Федосєєва з приводу рішення НБУ про ліквідацію фінустанови.

За його словами, поспішність, з якою НБУ ухвалив рішення про ліквідацію "ПроФін Банку", свідчить про спроби регулятора приховати сліди своїх незаконних дій стосовно фінансової установи, а також захистити високопоставлених чиновників НБУ від кримінального переслідування за участь у рейдерській атаці на банк.

"НБУ прийняв рішення про ліквідацію фінансової установи, не чекаючи розгляду в апеляційній інстанції рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, який захистив інтереси акціонерів банку та його клієнтів, визнавши незаконними дії НБУ щодо "ПроФін Банку", - зазначив глава Наглядової ради.

Реклама:

Він також зажадав скасувати рішення Нацбанку про віднесення "ПроФін Банку" до категорії неплатоспроможних на підставі "надуманих звинувачень у порушенні законодавства з питань протидії легалізації доходів, отриманих незаконним шляхом".

"Для нас очевидно, що така поспішність з боку регулятора в питанні про ліквідацію банку - спроба приховати свої незаконні дії, а також убезпечити своїх високопоставлених чиновників від кримінального переслідування за участь у рейдерській атаці на банк, яка була зроблена при адміністративній підтримці НБУ", - заявив Федосєєв.

Нагадаємо, 20 квітня Національний банк прийняв рішення про ліквідацію та відкликання банківської ліцензії ПАТ "Профін Банк".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: