"ArcelorMittal Кривий Ріг" припинив постачання продукції в Росію

Вівторок, 21 квітня 2015, 16:23

Криворізький гірничо-металургійний комбінат "ArcelorMittal Кривий Ріг" на даний момент фактично повністю припинив відвантаження металопродукції в Російську Федерацію, займається пошуком нових ринків збуту своєї продукції.

Про це повідомив генеральний директор ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" Парамжіт Калон на прес-конференції в Києві у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, з грудня 2014 року російський ринок для підприємства практично закритий.

"У третьому кварталі наші поставки в Росію були на рівні 55-60 тисяч тонн на місяць, потім вони знизилися до 35-40 тисяч тонн і зараз ми практично не реалізуємо", - констатував гендиректор.

Реклама:

При цьому він зазначив, що основними ринками для підприємства є Близький Схід і Північна Африка, такі країни як Ліван, Ізраїль, Сирія та інші.

"Ми змушені шукати нові ринки збуту нашої продукції, щоб знайти нових споживачів, проводимо дослідження щодо знаходження ринків збуту. Так, в 2014 році була перша пробна партія нашої катанки в Саудівську Аравію", - констатував топ-менеджер.

За його словами, підприємству доводиться конкурувати на зовнішніх ринках з китайськими і російськими виробниками. Зокрема, російські підприємства різко наростили поставки на експорт після значної девальвації рубля.

У той же час собівартість продукції "ArcelorMittal Кривий Ріг" зросла через погіршення або припинення поставок української сировини із зони АТО і необхідності заміщення його по імпорту.

"Ми шукаємо внутрішні резерви, щоб підвищити свою ефективність, можливості зниження собівартості, щоб залишатися конкурентоспроможними і не знижувати обсяги виробництва", - сказав Калон, додавши, що за підсумками 2014 року підприємство реалізувало на зовнішніх ринках 86% виробленої продукції і лише 14% - на внутрішньому ринку.

Як повідомлялося, "ArcelorMittal Кривий Ріг" за підсумками роботи в 2014 році скоротив виробництво прокату на 1,9% в порівнянні з 2013 роком - до 5,555 млн тонн, сталі - на 2,2%, до 6,291 млн тонн, чавуну - на 1 , 1%, до 5,546 млн тонн.

"ArcelorMittal Кривий Ріг" за підсумками 2014 року скоротив чистий збиток на 8,1% порівняно з 2013 роком - до 1,394 млрд гривень.

"ArcelorMittal Кривий Ріг" - найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і низкою малих компаній, зокрема, ПАТ "ArcelorMittal Берислав".

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд гривень при стартовій ціні 10 млрд гривень, після чого меткомбінат був перейменований в "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше - в " ArcelorMittal Кривий Ріг".

За даними підприємства, у власності Arcelor Mittal Duisburg GmbH (ФРН) перебуває 95,128% його акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: