Укрексімбанк пропонує погасити 50% євробондів-2015 в квітні-2019 і 50% до квітня-2022

Понеділок, 20 квітня 2015, 20:58

Державний Укрексімбанк пропонує власникам своїх єврооблігацій на 750 млн доларів з погашенням 27 квітня 2015 року продовжити кінцевий термін їх погашення на сім років з виплатою 50% основної суми 27 квітня 2019 року і решти 50% шістьма рівними піврічними траншами.

Про це йдеться у повідомленні банку в понеділок увечері, передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначається, одночасно планується підвищити ставку купона з нинішніх 8,375% річних до 9,625% річних, починаючи з найближчої виплати 27 квітня 2015 року.

Відповідну пропозицію про перепрофілювання випуску єврооблігацій банк виніс на повторні збори їх власників, намічені на 27 квітня цього року після зриву попередніх зборів, намічених на 13 квітня, через відсутність кворуму.

Реклама:

Укрексімбанк закликає власників єврооблігацій підтримати цю пропозицію і нагадує про проведення 21 квітня вебкасту з обговорення реструктуризації.

Як повідомлялося, уряд включив зазначені єврооблігації Укрексімбанку, а також його єврооблігації з погашенням в 2016 і 2018 роках, єврооблігації і ряд кредитів другого держбанку - Ощадбанку, до переліку державних та квазі-державних зовнішніх зобов'язань, які передбачається реструктуризувати в рамках чотирирічної програми EFF до червня цього року з метою заощадити в період її дії 15,3 млрд доларів.

Укрексімбанк 27 березня запропонував інвесторам розглянути можливість відстрочки погашення зазначених євробондів на три місяці.

Крім того, банк просив власників не застосовувати визначення "потенційний дефолт" або "дефолт", які могли або можуть виникнути з цінних паперів у зв'язку з нездатністю банку здійснювати по ним розрахунок у встановлену дату через затримку реєстрації Нацбанком України додаткової угоди за зобов'язаннями.

Банк також попросив відмовитися від застосування будь-яких прав, які можуть виникнути в результаті настання випадків "потенційного дефолту" або "дефолту", за умови, що дата розрахунку з цінних паперів буде 27 липня або раніше, інакше утримувачі цінних паперів будуть вправі реалізувати свої права.

Крім того, емітент попросив власників не застосовувати визначення "потенційний дефолт" або "дефолт", які могли або можуть виникнути по будь-яким іншим зобов'язанням банку.

У зверненні також перебувають єврооблігації Укрексімбанку з погашенням в 2016 році на 125 млн доларів і з погашенням в 2018 році на 600 млн доларів.

Укрексімбанк заснований в 1992 році. Згідно з даними Нацбанку, на 1 січня 2015 року за розміром загальних активів (126 млрд гривень) Укрексімбанк займав 3 місце серед 158 діючих у країні банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: