Прибуток Morgan Stanley зріс майже на 60%

Понеділок, 20 квітня 2015, 15:54

Чистий прибуток банку Morgan Stanley підстрибнув на 59% у першому кварталі 2015 року завдяки торговельним операціям з акціями та брокерським комісіям.

Про це йдеться в прес-релізі банку, передає "Інтерфакс-Україна".

Крім того, банк отримав найвищий скоригований виторг більш ніж за п'ять років.

Як наголошується в прес-релізі, його чистий прибуток у січні-березні підвищився до 2,39 млрд доларів, або 1,18 долара в розрахунку на акцію, у порівнянні з 1,51 млрд доларів, або 0,74 долара на акцію, за аналогічний період роком раніше.

Реклама:

Скоригований прибуток (у тому числі без урахування податкових пільг і низки інших чинників) 85 центів на акцію при консенсус-прогнозі аналітиків, опитаних агентством Bloomberg, у 78 центів на акцію.

Квартальний виторг банку піднявся на 10,3% - до 9,91 млрд доларів (9,78 млрд доларів без урахування бухгалтерських коригувань), тоді як ринок в середньому очікував 9,17 млрд доларів.

Скоригований виторг від торгових операцій з акціями підскочив на 33% - до 2,27 млрд доларів.

Таким чином, Morgan Stanley втратив лідерство в цьому секторі за підсумками минулого кварталу, поступившись ним Goldman Sachs, який заробив 2,32 млрд доларів.

Доходи Morgan Stanley у сфері управління активами заможних клієнтів збільшилися на 6,2% - до 3,83 млрд доларів.

Виторг від торгівлі паперами з фіксованим доходом, валютами і сировиною без урахування низки статей підвищився на 15% - до 1,9 млрд доларів. Morgan Stanley оприлюднив звітність останнім з шести найбільших банків США.

Головний фінансовий директор Morgan Stanley Рут Порат в понеділок в останній раз представила квартальну звітність банку - вона переходить на аналогічну посаду в Google Inc. У березні Morgan Stanley оголосив, що її наступником стане Джонатан Прузан, який раніше очолював групу з роботи з фінансовими організаціями.

В даний час Morgan Stanley веде переговори про врегулювання розслідування в штаті Нью-Йорк. у зв'язку з продажем іпотечних паперів. Як очікується, банку доведеться виплатити регуляторам близько 500 млн доларів.

Акції банку подешевшали на 2,5% в ході попередніх торгів у понеділок. У 2014 році капіталізація банку підскочила на 24%, з початку 2015 року - впала на 5,3%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: