S&P підтвердило рейтинги Львова та Дніпропетровська

Понеділок, 20 квітня 2015, 15:31

Міжнародне рейтингове агентство Standard & poor's Ratings підтвердило кредитні рейтинги Львова і Дніпропетровська на рівні "ССС-" з негативними прогнозами.

Як зазначається в повідомленні агентства, текст якого має УНІАН, міста не мають муніципальних боргів, що підлягають реструктуризації.

Однак, як наголошують у S&P, доступ до фінансових ресурсів для Львова і Дніпропетровська залишається утрудненим, що може негативно позначитися на здатності двох міст обслуговувати свої поточні боргові зобов'язання в найближчі шість місяців. Цей фактор зумовлює негативний прогноз за рейтингами.

Раніше S&P знизило рейтинг Києва до "СС" з "ССС-" з негативним прогнозом на тлі планів уряду щодо реструктуризації частини зовнішнього боргу, що включає муніципальні бонди Києва.

Реклама:

При цьому в агентстві припустили, що дефолт за зобов'язаннями Києва в іноземній валюті практично неминучий, а крім того, Київ, на думку аналітиків агентства, не зможе оплатити внутрішні муніципальні облігації на суму 5,2 млрд гривень, строк погашення яких заплановано на жовтень-грудень 2015 року.

Як повідомлялося, у середині квітня Standard & poor's Ratings знизило довгостроковий суверенний рейтинг України в іноземній валюті до "СС" з "ССС-" і підтвердило довгостроковий рейтинг країни в національній валюті на рівні "ССС+" на тлі планів з реструктуризації зовнішнього боргу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: