"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія створить конкурента індексу корупції Transparency International

Понеділок, 20 квітня 2015, 13:13

Інститут законодавства та порівняльного правознавства при уряді РФ на Євразійському антикорупційному форумі представить власний індекс поширення корупції в рамках програми Міжнародна програма моніторингу корупції.

Про це пишуть "Известия".

Індекс ґрунтуватиметься на аналізі даних кримінальної статистики правоохоронних органів, даних економіки, опитуваннях населення, аналізі законодавства.

На базі методології, розробленої ІЗіСП, будь-яка країна зможе провести самооцінку, не чекаючи оцінок міжнародних індексів і експертів.

Реклама:

Як повідомляється, інститут законодавства і порівняльного правознавства пропонує універсальний інструментарій, на базі якого кожна охоча країна зможе провести самооцінку своїх заходів з протидії корупції та визначити ефективність своєї антикорупційної політики.

МОНКОР дозволяє проводити оцінку стану корупції не тільки по країні, але і по регіонах, порівнювати показники з іншими країнами, які працюватимуть за такою ж методикою.

У МОНКОР в якості бази аналізу для індексу Росії будуть використані дані кримінальної статистики судового департаменту при Верховному суді, дані МВС і Генпрокуратури.

З економічних даних, як вказують у ІЗіСП, використовуються показники "ринку корупції", які підраховуються за методикою Міністерства економічного розвитку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: