Росія вводить банківські санкції проти 41 країни

Понеділок, 20 квітня 2015, 10:23

Росфінмоніторинг, державний орган, що стежить за фінансовою дисципліною у Росії, ввів санкції щодо банків із 41 країни світу.

Це випливає з листа відомства, надісланого днями до російських банків, повідомляють "Известия".

Банки повинні негайно повідомляти Росфінмоніторингу про операції клієнтів (як громадян, так і компаній), які є резидентами 41 країни: США, Канади, Євросоюзу (включає 28 держав), Австралії, Норвегії, Ірану, Сирії, Судану, Нової Зеландії, Аргентини, Мексики, Швейцарії, Північної Кореї і Ямайки.

"Якщо банк нехтуватиме цією вимогою, його дії будуть кваліфіковані як порушення "антивідмивного" 115-ФЗ, найжорсткіший захід за порушення цього закону - відкликання в банку ліцензії. Операції клієнтів з новоспеченого чорного списку визнаються "сумнівними" і не рекомендуються банкам до проведення", - йдеться в листі.

Реклама:

Список значною мірою сформовано з країн, які ввели санкції проти Росії. Іран, Сирія і Північна Корея потрапили до переліку, тому що не дотримуються правил FATF.

Нова Зеландія нібито нехтує боротьбою з корупцією, але, швидше за все, її включення в список пов'язано з підтримкою санкцій проти Росії - з тієї ж причини, швидше за все, додали Швейцарію.

Ямайка, Мексика, Аргентина знаходяться в переліку через те, що недостатньо активно, на думку Росфінмоніторингу, борються з наркоторгівлею.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: