Держбюджет втратив від конфлікту на Донбасі майже 3 мільярди доларів - Яценюк

Понеділок, 20 квітня 2015, 09:03

Держбюджет втратив 2,8 мільярди доларів від недоплачених податків і зборів з Донбасу за період конфлікту на сході.

Про це в ефірі телеканалу "Україна" заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Ми протягом зими постачали електроенергію і газ, і загальна цифра – це ще 1 мільярд доларів. Але там наші громадяни", - додав Яценюк.

При цьому  він зауважив, що уряд виплатив майже 14 млрд гривень пенсій для мешканців Донбасу, які зареєструвалися на підконтрольних Україні територіях.

Реклама:

"Таких пенсіонерів  близько 900 тисяч із 1,1 мільйона, які проживали в Донецькій та Луганській областях до початку російської агресії на цих територіях", - заявив Яценюк.

Він також заявив, що мета уряду  -досягти миру на Донбасі.

"15 тисяч людей поранено, понад 6 тисяч вбито внаслідок військового конфлікту, який спровокований Росією", - підкреслив Яценюк.

"Як вирішити конфлікт? Володимиру Путіну треба взяти  Мінські угоди, прочитати і виконати все, що там написано - забрати своїх бандитів, вивести війська. Ми готові до того, щоби мати дискусію виключно з легітимно обраними органами влади в Донецьку і Луганську. Давайте проведемо прозорі й демократичні вибори", - закликав прем'єр.

"Але вибори демократичні – це не тоді, коли стоять російські бандити і солдати з автоматами Калашникова на кожній виборчій дільниці", - додав він.

Українська правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: