"1+1" більше не звинувачує "Диван ТВ" у піратстві

Четвер, 2 квітня 2015, 20:53

Телевізійний сервіс "Диван ТВ" і група "1+1 медіа" врегулювали судові спори і підписали договір про співпрацю.

Про це йдеться у повідомленні компаній.

Підписанням договору було досягнуто згоди сторін щодо врегулюванню всіх судових спорів, які виникали раніше між компаніями.

Тепер канали групи: "1+1", "2+2", "ТЕТ", "Плюсплюс", "Бігуді" таі "УНІАН ТБ" будуть доступні на всіх пристроях, де присутній "Диван ТВ".

Реклама:

Крім того, міжнародним користувачам сервісу в 200 країнах світу тепер відкриті канали "1+1 international" та "UKRAINE TODAY". Згідно з умовами договору, всі канали медіа-групи будуть доступні також на смартфонах і планшетах.

"Враховуючи світові тенденції розвитку нових технологічних платформ ТВ, а також поступовий відтік абонентів з традиційних платформ (кабель, супутник, ефір), ми не можемо залишатися осторонь від існуючої світової практики, тому співпраця з ОТТ-провайдерами є одним з перспективних напрямів розвитку нашої медіа-групи", - повідомив директор департаменту дистрибуції та розвитку мережі мовлення каналів 1+1 медіа Андрій Мальчевський.

Згідно зі статистикою "Диван ТВ", 75% користувачів сервісу дивляться канали групи "1+1 медіа" на Smart TV або через медіаплеєр, 23% - на мобільних пристроях, 2% - в онлайн-режимі на порталі divan.tv.

Крім того, "Диван ТВ" та група "1+1 медіа" заявили про початок спільної боротьби з нелегальними провайдерами та іншими проявами "піратства" в Україні.

За даними "Диван ТВ", у зв'язку з цим явищем, збитки легальних учасників ринку і України в цілому за результатами 2014 року становили понад 1 млрд гривень.

Виконавчий директор "Диван ТВ" Аркадій Канюка запевнив, що на сьогоднішній день ні в одного правовласника немає судових претензій чи позовів до цього відеосервісу.

Нагадаємо, раніше правовласники пред'являли претензії до "Диван ТВ" через те, що сервіс надає доступ до їх контенту без договорів з ними.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: