"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Продажі нових авто в Україні впали майже в 5 разів

Четвер, 2 квітня 2015, 19:04

У березні 2015 року на первинному ринку було продано 2,5 тисяч нових автотранспортних засобів, що в 4,8 разу менше результату минулого року.

Про це йдеться у повідомленні асоціації "Укравтопром".

Як наголошується, в березні на первинному ринку було продано 2,579 тисяч нових автотранспортних засобів. Це найнижчий показник не тільки за перші три місяці поточного року, але і з початку століття.

"Березневий результат ринку нових легкових автомобілів - 2,259 тисяч первинних реєстрацій. Такий обсяг продажів на 23% нижче показника попереднього місяця і в 4,8 разу менше результату річної давності", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

За даними асоціації, найчастіше в березні реєструвалися автомобілі марки Toyota - 175 штук. Таким чином, збільшивши продажі відносно лютого на 3,5%, Toyota змогла зайняти лідерську позицію на ринку, піднявшись з шостої сходинки, яку вона займала в попередньому місяці.

Також наголошується, що роком раніше цей японський бренд був на третій позиції в рейтингу, з обсягом продажів, який в 6 разів перевершує нинішній.

Друге місце дісталося Renault з результатом 173 зареєстрованих авто. Цей французький бренд погіршив своє позиціонування на ринку відносно лютого, спустившись зі сходинки лідера рейтингу, втративши в продажах 28%.

На третьому місці Volkswagen - 151 авто. У попередньому місяці Volkswagen займав 5 місце, проте його продажі були на 14% вище березневого результату. Щодо березня 2014 року, коли бренд знаходився на тій же 5 сходинці рейтингу, його показник первинних реєстрацій знизився в 3,4 разу.

"Ринок нових комерційних автомобілів закінчив березень з результатом 270 авто, продемонструвавши тим самим падіння відносно лютого на 37%, а в порівнянні з березнем минулого року - майже на 62%", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, кількість первинних реєстрацій нових автобусів в минулому місяці становила 50 штук.

"Таким чином, ринок автобусів порівняно з попереднім місяцем збільшився вдвічі, а до березневого результату минулого року зменшився на 54%", - повідомили в асоціації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!