"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Львові ввели "відкритое небо" - кличуть нових перевізників

Четвер, 2 квітня 2015, 17:15

В аеропорту Львова з 1 квітня у порядку експерименту застосовується принцип "відкритого неба".

Про це у своїй колонці на "Економічній правді" написав міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

За його словами, мова йде про механізм, який дозволить допустити якомога більше авіакомпаній на львівський ринок і направити прямий туристичний потік у Львів та суміжні регіони.

"Відучора будь-яка іноземна авіакомпанія може без перешкод отримати від України дозвіл літати у Львів. Для цього їй потрібен лише документ від своєї авіаційної влади, яка підтвердить, що дозволяє перевізнику здійснювати польоти до Львова", – повідомив міністр, додавши, що мова йде про більш ніж 40 країн Європи, Азії, Африки та обох Америк.

Реклама:

Винятком є лише Франція і Туреччина, з якими наразі досягнутий ліміт за договорами про перевезення.

"Для українських перевізників Львів також відкритий. І з початку квітня можна подавати заявки на будь-які маршрути", – додав він.

Пивоварський також припускає, що для призначень українських компаній буде потрібно більше часу через неконкурентне рішення Державіаслужби, прийняте в інтересах "Міжнародних авіаліній України", з яким міністерство наразі бореться в судах.

Міністр також додав, що це рішення прийняте Україною в односторонньому порядку і виразив надію, що інші країни зроблять те ж саме.

"Зняття обмежень дозволить збільшити пасажиропотік у львівському аеропорту та сприятиме в'їзному туризму, а також розвитку транзитних перевезень, зокрема до Торонто", – впевнений міністр.

Він допустив, що незабаром цей експеримент буде поширений і на інші регіональні аеропорти.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: