"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Регулятор вирішив перевірити, чому "Зеонбуд" відключив частину цифрових каналів

Четвер, 2 квітня 2015, 16:14

Національна рада з питань ТБ і радіомовлення призначила на засіданні 2 квітня перевірку провайдера цифрового ефірного ТБ "Зеонбуд" за фактом відключення низки телеканалів в його мережі.

Як повідомляє кореспондент ЕП, члени регулятора проголосували за це рішення одноголосно.

Під час обговорення питання член Нацради Олег Черниш запропонував більш жорстку екстрену міру: дати "Зеонбуду" розпорядження протягом 24 годин усунути порушення ліцензійних умов. Якщо компанія цього не зробить, то в такому випадку Черниш запропонував подати до суду на "Зеонбуд" для анулювання його ліцензії за систематичні порушення. Але цей варіант підтримали тільки три члена регулятора.

Відзначимо, 1 квітня "Зеонбуд" відключив три загальнонаціональних телеканали Dobro (ТРК "Нові комунікації"), Business (ТРК "Погода ТБ"), "Вінтаж" ("Корона Санрайс"), а також ряд регіональних каналів: ТРК "Віка" ( Черкаси), канал "24" (ТРК "Люкс", Львів), канал Так TV (Коледж преси та телебачення, Миколаїв), ТРК "Аверс" (Луцьк), 11 канал (ТРК "Стерх", Дніпропетровськ), ТРК "Ритм" (Рівне), ТРК "Відікон" (Суми).

Реклама:

"Зеонбуд" 1 квітня повідомив, що змушений був відключити ті канали, які не платять йому за поширення сигналу вже більше 12 місяців.

Як повідомив провайдер, він звернувся до цих мовників 12 березня і попросив оплатити за мовлення хоча б за один місяць, так як Концерн РРТ зайняв жорстку позицію щодо поточних платежів.

Нацрада теж отримала цей лист і 2 квітня вирішила перевірити діяльність цих мовників.

Нагадаємо, КРРТ в березні мало не відключив передавачі "Зеонбуду", які встановлені на його вишках, за борги. Але "Зеонбуд" екстрено встиг погасити частину боргу і пообіцяв розрахуватися повністю протягом квітня.

Зазначимо, "Зеонбуд" - це єдиний провайдер цифрового ефірного телебачення, в мережах якого віщає 28 національних телеканалів і десятки регіональних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!