"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" підтвердив підписання угоди з РФ про постачання газу по 248 доларів

Четвер, 2 квітня 2015, 10:03

НАК "Нафтогаз України" та ВАТ "Газпром" підписали додаткову угоду до контракту на постачання газу, згідно з якою дію ключових елементів Брюссельських домовленостей продовжено до кінця червня 2015 р.

Про це йдеться у повідомленні НАКу.

Зокрема, цим технічним доповненням продовжується дія положень, що стосуються механізму формування ціни, режиму оплати газу та режиму відбору газу.

Очікувана розрахункова ціна для "Нафтогазу" на другий квартал складатиме 248 дол. США за тис. куб. м, повідомляє прес-служба.

Реклама:

"Метою підписання технічної угоди є врегулювання умов постачання газу з РФ для України на період до підписання наступної тимчасової угоди. Очікується, що наступна тимчасова угода встановить принципи постачання російського газу до завершення судового розгляду відносно контракту на поставку газу між "Нафтогазом" та "Газпромом" в Арбітражному інституті Торогової палати Стокгольму", - йдеться у повідомленні.

За словами голови правління "Нафтогазу" Коболєва, на якого посилається прес-служба, основою торгівлі газом мають бути комерційні принципи.

"Продовження зимового пакету на три місяці дає сторонам додатковий час, аби виробити більш довгострокове рішення. Ми вдячні Європейській комісії за допомогу в організації переговорів та підтримку нашого прагнення побудувати відносини між сторонами на прозорих ринкових умовах", - зазначив Коболєв.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!