"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Реструктуризація боргів "Ощадбанку" передбачає лише пролонгацію

Субота, 18 квітня 2015, 13:51

Планована реструктуризація єврооблігацій "Укрзалізниці", як і єврооблігацій державних Ощадбанку та Укрексімбанку, передбачає лише пролонгацію терміну їх погашення без зменшення купонів і основної суми.

Про це йдеться в презентації Мінфіну для кредиторів, оприлюдненій на зустрічі у Вашингтоні в ніч на суботу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з нею, "Укрзалізниця" та обидва держбанки проводитимуть окремий процес переговорів, що відповідатиме їх конкретній ситуації.

Дебютне розміщення п'ятирічних єврооблігацій "Укрзалізниці" на 500 млн доларів під 9,5% річних відбулося 15 травня 2013 року. Лід-менеджерами виступили Barclays, Morgan Stanley і Sberbank CIB.

Реклама:

Згідно з програмою з МВФ, угоди щодо зміни умов запозичень повинні забезпечити виконання Україною трьох кількісних зобов'язань: економія на зовнішніх платежах за боргами держави і гарантованих державою і суб'єктів держсектора на суму приблизно 15,3 млрд доларів за період реалізації програми МВФ; забезпечення до 2020 року співвідношення державний борг/ВВП на рівні не вище 71% ВВП; підтримання загальних потреб у фінансуванні бюджету за борговими операціями в середньому на рівні 10% ВВП в 2019-2025 роках.

Мінфін у презентації уточнює, що реструктуризація зовнішнього боргу "Укрзалізниці" і двох держбанків повинна внести вклад тільки в досягненні першої мети. Термін пропонованої пролонгації в документі відсутній, проте у разі Укрексімбанку він становить до 10 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!