НБУ перевірятиме раз на три роки дотримання банками закону при обміні валют

П'ятниця, 17 квітня 2015, 20:54

Національний банк України скоротив кількість перевірок банків та інших фінансових установ на предмет виконання валютного законодавства, розширивши часовий інтервал між перевірками з 1 року до 36 місяців.

Про це йдеться в постанові НБУ №255, повідомляє УНІАН.

Згідно з документом, Нацбанк проводитиме планові виїзні перевірки банків і фінансових установ щодо виконання ними встановленого порядку валютообмінних операцій не рідше одного разу на 36 місяців, тоді як раніше передбачалося проведення таких перевірок не частіше одного разу на рік.

Цією ж постановою регулятор централізував валютний контроль за банками та іншими фінустановами, передавши цю функцію департаменту фінансового моніторингу НБУ від департаменту контролю, методології та ліцензування валютних операцій та своїх територіальних управлінь.

Реклама:

Згідно з поясненнями на сайті НБУ, передачу функцій між підрозділами проведено в рамках перебудови організаційної структури та управлінських процесів регулятора.

Як повідомлялося, Національний банк із 1 грудня 2014 року приступив до внутрішньої реорганізації, в ході якої змінив вертикаль управління.

У рамках реорганізації Нацбанк створив 11 нових департаментів центрального апарату та призначив їх керівників.

НБУ має намір завершити процес своєї реорганізації за півтора-два роки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!