"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні хочуть підвищити зарплати держслужбовцям за кошти ЄС

П'ятниця, 17 квітня 2015, 20:05

Національна рада з питань реформ має намір заснувати фонд фінансування державної служби, який може бути створений через 6-8 місяців за підтримки Євросоюзу і буде використаний на підвищення рівня оплати праці держслужбовців.

Про це повідомив заступник глави адміністрації президента Дмитро Шимків на брифінгу за результатами засідання Нацради, передає УНІАН.

"Співвідношення рівня оплати і праці на держслужбі є, я так думаю, найгіршим в Україні... Необхідно створити фонд, який міг би підтримати команди реформаторів відповідним фінансуванням", - сказав він.

За словами Шимківа, на засіданні Нацради було ухвалено рішення про неможливість фінансування такого фонду як з боку бюджету на увазі обмеженості коштів, так і з боку бізнесу на увазі можливого лобізму.

Реклама:

"Вже зараз йде обговорення із залученням Європейського Союзу про фінансування такого фонду, або такий фонд може бути створений Європейським Союзом, але платежі повинні відбуватися безпосередньо до спеціального фонду державного бюджету", - підкреслив заступник глави АП.

За словами Шимківа, оплата праці з фонду фінансування держслужби не стосуватиметься працівників державних підприємств.

"Ми говоримо про фінансування реформаторських команд тільки на державній службі, а не на державних підприємствах, бо формально державні підприємства повинні заробляти, щоб платити гідні зарплати", - зазначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!