"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рубль обвалився в кінці тижня, незважаючи на дорогу нафту

П'ятниця, 17 квітня 2015, 19:07

Рубль в п'ятницю показує найсильніше падіння котирувань з початку лютого через зсув балансу в бік покупців валюти, але при одночасній присутності продавців на ринку, і досить високих біржових оборотах.

Про це пише Reuters.

До цього перекосу попиту/пропозиції могли привести очікування зниження ставок Центробанку і закриття коротких валютних позицій перед вихідними днями, причому, зростання валюти проти рубля йде на тлі багатомісячних максимумів нафти.

За неповні вісім годин біржової торгівлі в парі долар/рубль розрахунками "завтра" обсяг угод перевищив 5,3 мільярда доларів, що істотно вище середніх значень.

Реклама:

До 17.45 долар розрахунками "завтра" торгувався поблизу позначки 52 рубля, на 4,4% вище попереднього закриття.

Євро до цього часу оцінювався в 55,90 рублів, на ті ж 4,4% вище від закриття четверга.

Рубль в останні дні досяг багатомісячних максимумів, відправивши долар нижче позначки 50,00 вперше з кінця листопада минулого року на тлі зростання нафтових цін і попиту на російську валюту і російські активи, привабливі з погляду прибутковості в умовах зовнішньополітичної стабільності і на тлі уповільнення несприятливих економічних процесів в РФ.

Нафта марки Brent напередодні вийшла на чотиримісячний пік 64,95 долара, реагуючи на військові дії в Ємені, а також на підвищення запасів нафти в США, яке виявилося слабкіше очікувань аналітиків.

Зараз котирування поблизу позначки 64,35 долара, барель Brent зростає на піввідсотка з початку дня, фактором тиску виступили дані про зростання березневого видобутку країнами ОПЕК.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!