"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Лукашенко пропонує переформатувати "Східне партнерство"

П'ятниця, 17 квітня 2015, 17:31

Білорусь вбачає Східне партнерство в перспективі переформатованим.

Про це сказав президент Білорусі Олександр Лукашенко на зустрічі з єврокомісаром з політики сусідства і переговорів з розширення Йоганесом Ганом, який відвідав Білорусь з візитом, йдеться у повідомленні прес-служби білоруського лідера.

"Хотілося б, щоб воно (Східне партнерство. – Ред.) було переформатовано із звичайної політики (напевно, цей етап вже пройдено, він був, можливо, і необхідний) до більш тісного конкретного співробітництва, заснованого на вирішенні економічних проблем", - сказав Лукашенко.

Крім того, він наголосив на тому, щоб це партнерство не було спрямоване проти когось.

Реклама:

"І треба всіляко уникати розвивати партнерство проти будь-кого", - зазначив Лукашенко, пояснивши, що має на увазі відносини з Росією та Китаєм.

"Ми не для цього створюємо наш вимір. Ми його створюємо для того, щоб покращити життя людей і убезпечити європейський континент", - додав він.

Лукашенко також підкреслив, що Євросоюз має вже зараз вибудовувати відносини з Євразійським економічним союзом, оскільки, на його думку, це об’єднання не можна не помічати, це неправильно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Олександр Лукашенко розраховує на початок доброго діалогу у відносинах за лінією Білорусь-ЄС.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!