"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

До Ради внесли законопроект про пільги при кредитуванні переселенцям

П'ятниця, 17 квітня 2015, 13:59

Верховній Раді України запропоновано розглянути питання про надання пільг при житловому кредитуванні внутрішніх переселенців та учасників бойових дій.

Про це передає "Інтерфакс-Україна".

"Метою ухвалення документа є посилення соцзахисту учасників бойових дій та осіб, прирівняних до них, інвалідів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною та внутрішньо переміщених осіб, шляхом надання пільгових довгострокових держкредитів на будівництво і придбання жилих будинків і квартир із погашенням за рахунок бюджетних коштів частини суми зобов'язань за кредитом", - йдеться у пояснювальній записці.

Документ, зокрема, передбачає надання учасникам бойових дій та внутрішньо переміщеним особам права на отримання пільгового довгострокового держкредиту на будівництво та придбання житла з погашенням за рахунок бюджетних коштів 25% суми зобов'язань за кредитом строком до 20 років, з відсотковою ставкою у розмірі 3% річних від суми заборгованості за кредитом.

Реклама:

Проект закону також передбачає, що інваліди війни серед учасників бойових дій мають право на отримання пільгового довгострокового державного кредиту на будівництво і придбання жилих будинків і квартир із погашенням за рахунок бюджетних коштів 50% суми зобов'язань за кредитом.

Сім'ям осіб рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ України, які загинули або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих під час участі в АТО, а також особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, передбачається право на погашення за рахунок бюджетних коштів 75% суми зобов'язань за кредитом.

Законопроектом також передбачається переважне право на працевлаштування для виконання робіт на об'єктах будівництва внутрішньо переміщеним особам та учасниками бойових дій, які отримали пільгові довгострокові державні кредити на будівництво цих житлових будинків або квартир.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: