"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Міноборони купило курток на 207 мільйонів у фірми з якою Нацгвардія судиться

П'ятниця, 17 квітня 2015, 10:14

Міністерство оборони уклало низку угод на закупівлю одягу для військових на загальну суму 207,16 млн грн.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Із вказаної суми 117,48 піде на утеплені камуфльовані куртки. Їх замовлено 94 503 штук за ціною від 1 190 до 1 271 грн./шт., до кінця червня мають доставити в Київ, Харків, Хмельницький та Одесу.

Ще 89,68 витратять на штани - також утеплені й камуфльовані. Всього замовлено 84 061 пари штанів, по ціні від 978 до 1 130 грн./пару, умови постачання ті ж.

Реклама:

Найбільше замовлення отримало ТОВ "Олтекс" Ганни Огаренко - на 107,09 млн грн.

За даними судового реєстру наразі у Господарському суді м.Києва знаходиться в провадженні справа за позовом Військового прокурору Київського гарнізону в інтересах держави в особі Військової частини 3078 (Центральна база забезпечення Нацгвардії).

Військові вимагають від "Олтекса" повернути 1,30 млн грн. за неякісні літні костюми: прокурор посилається на висновки ДП "Укрметртестстандарт", яке визначило, що за маркуванням, зовнішнім виглядом та конструкцією костюми відповідають встановленим вимогам, однак не відповідають ДСТУ за матеріалами, з яких пошиті.

Третьою особою по справі на прохання "Олтекса" залучене ПАТ "Черкаський шовковий комбінат", у якого фірма закуповувала тканину для пошиття костюмів. Результатів слухання по справі в реєстрі поки що немає.

Ще 22,29 млн грн. отримає "Астра Люкс" (Ольги Сергєєвої), 15,15 млн грн. – ТОВ  "Формстиль" (партнерка Сєргєєвої - Ганна Туманова), також 44,24 млн грн. отримає "ВО "Харків" (Віти Фелонюк і Валентини Якименко), також 12,66 млн грн. заплатять ТОВ "Трініті" (Валентина Гаврилова й Ірина Загребельна),  решта  5,73 млн грн. дістанеться ТОВ "МіК" Олега Мітрохіна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: