Ціни на нафту знижуються

Четвер, 16 квітня 2015, 20:57

Ціни на нафту знижуються з максимумів 2015 року після 5% зростання в середу.

Про це пише Reuters.

У четвер ф'ючерси на Brent подешевшали на 1,01 долара до 62,31 долара за барель, раніше піднявшись до 63,29 долара, а ф'ючерси на WTI подешевшали на 1,07 долара до 55,32 долара, досягнувши в середу максимального з початку року рівня 56,69 долара.

З початку квітня ціни піднялися на 15%, повернувшись до лютневих показників.

Реклама:

Ціни почали зростати в середу після повідомлення про підвищення запасів нафти в США, яке було не настільки сильним, як припускали аналітики.

За даними Управління енергетичної інформації, минулого тижня запаси зросли на 1,3 мільйона барелів при прогнозі підвищення на 4,1 мільйона.

"Після вчорашнього 5% ралі ми дивимося на ринок нафти з надзвичайних оптимізмом. Зростання було пов'язане в першу чергу зі скороченням видобутку в США", - йдеться у звіті Phillips Futures.

На думку технічного аналітика Рейтер Вана Тао, Brent в найближчому майбутньому може подорожчати до 70 доларів, але за цим може послідувати швидке падіння. Аналітики нагадують, що пропозиція на світовому ринку нафти продовжує перевищувати попит.

Світовому ринку нафти знадобиться більше часу, ніж прогнозувалося, для досягнення балансу попиту та пропозиції у зв'язку із зростанням поставок з країн ОПЕК і можливим збільшенням експорту з Ірану, йдеться в звіті Міжнародного енергетичного агентства.

ОПЕК підвищила прогноз попиту на свою нафту в цьому році, так як відмова організації від підтримки світових цін шляхом зниження видобутку починає відбиватися на інших виробниках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!