У рейтингу найбагатших бізнесменів Росії змінився лідер

Четвер, 16 квітня 2015, 14:58

Президент "Інтерроса" Володимир Потанін вперше очолив рейтинг 200 найбагатших бізнесменів Росії, опублікований в новому номері журналу Forbes, який оцінив його статки в 15,4 млрд доларів.

За рік статки мільярдера, який в попередньому рейтингу був восьмим, зросли на 2,8 млрд доларів.

На другому місці в рейтингу - співвласник "Альфа-груп" Михайло Фрідман. За оцінкою Forbes, його статок за рік скоротився на 3 млрд доларів - до 14,6 млрд доларів.

Алішер Усманов, який очолював рейтинг останні три роки, цього разу замикає трійку найбагатших російських бізнесменів. Його статки оцінені в 14,4 млрд доларів, що на 4,2 млрд доларів менше, ніж роком раніше.

Реклама:

Статки власника "Ренови" Віктора Вексельберга, за оцінкою Forbes, за рік зменшилася на 3 млрд доларів - до 14,2 млрд доларів.

Основний акціонер "Сєвєрсталі" Олексій Мордашов перемістився з 12-го на п'яте місце, а його статки зросли на 2,5 млрд доларів -до 13 млрд доларів.

Президент "Лукойлу" Вагіт Алекперов займає шосте місце, а його статок оцінюється в 12,2 млрд доларів (на 1,4 млрд доларів менше, ніж у 2014 році).

Співвласник "Новатека" Леонід Міхельсон за рік втратив 3,9 млрд доларів. Його статок оцінюється в 11,7 млрд доларів, він займає сьоме місце.

За ним слідує власник НЛМК Володимир Лісін. Його статок, за оцінкою Forbes, скоротився на 5 млрд доларів - до 11,6 млрд доларів.

Співвласник "Новатека" Геннадій Тимченко посідає дев'яте місце з оцінкою статків в 10,7 млрд доларів - це на 4,6 млрд доларів менше, ніж роком раніше.

Замикає десятку найбагатших російських бізнесменів Михайло Прохоров. Його статки оцінені в 9,9 млрд доларів, втрати - в 1 млрд доларів.

За час, що минув з публікації попереднього списку, число доларових мільярдерів у Росії знизилося з 111 до 88, з яких 19 зуміли збільшити свій стан, незважаючи на кризу.

В цілому, сукупний статок 200 найбагатших росіян зменшився з 481 млрд доларів в 2014 році до 408 млрд доларів, а нижня планка для потрапляння в рейтинг становила 400 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: