"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"ДТЕК Західенерго" і "ДТЕК Дніпроенерго" хочуть залучити кредитні лінії по 800 мільйонів

Середа, 15 квітня 2015, 20:02

Енергогенерувальні компанії ПАТ "ДТЕК Західенерго" (Львів) і ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго" (Запоріжжя) мають намір залучити в державного Ощадбанку поновлювані кредитні лінії лімітом 800 млн гривень кожна.

Згідно з повідомленням компаній на порталі "Державні закупівлі", відповідні пропозиції акцептовані 6 квітня 2015 року.

Кошти планують залучити терміном на три роки під 25% річних для поповнення обігових коштів.

У торгах за обома тендерами також узяло участь ПАТ "Перший Український Міжнародний Банк", який був готовий відкрити відповідні лінії під 39,5% річних.

Реклама:

"ДТЕК Дніпроенерго", одна з найбільших енергогенерувальних компаній України, володіє та експлуатує 25 енергоблоків на Придніпровській, Криворізькій та Запорізькій ТЕС сумарною встановленою потужністю 8,185 ГВт. "ДТЕК" володіє 72,9% акцій "Дніпроенерго", держава - 25% акцій.

"ДТЕК Західенерго" експлуатує 23 енергоблоки на Бурштинській, Ладижинській та Добротворській ТЕС сумарною встановленою потужністю 4628,5 МВт. "ДТЕК" володіє 72,2% акцій "Західенерго", ще 25% компанії належить державі в особі НАК "ЕКУ".

Ощадбанк заснований у 1991 році, його єдиним власником є держава. Згідно з даними Нацбанку, на 1 січня 2015 року за розміром загальних активів Ощадбанк посідає друге місце (128,104 млрд гривень) серед 158 банків, що діяли в країні.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!