У Києві ліквідували конвертцентр з обігом у 3 мільярди гривень

Середа, 15 квітня 2015, 18:48

Оперативники Державної фіскальної служби ліквідували в Києві конвертаційний центр із загальним обігом коштів 2,9 млрд гривень.

Про це йдеться у повідомленні Державної фіскальної служби.

Конвертаційний центр надавав послуги підприємствам реального сектору економіки Києва та інших регіонів України з формування незаконного податкового кредиту і переведення безготівкових коштів у готівку.

Для прикриття незаконної діяльності учасниками конвертцентру використовувались 112 "транзитно-конвертаційних" підприємств, зареєстрованих у Києві та Київській області.

Реклама:

Схема конвертації полягала в наступному: безготівкові грошові кошти підприємств реального сектору економіки надходили на рахунок у вигляді оплати за роботи та послуги, після чого ці кошті знімались готівкою та повертались "клієнтам" за винятком відсотків за конвертацію.

Встановлено, що послугами центру користувались понад 200 підприємств - вигодонабувачів.

Загальний обіг коштів склав 2,9 млрд. гривень, ймовірні втрати бюджету з ПДВ становлять 486 млн. гривень.

Проведено 19 обшуків в офісах центру і підприємств – вигодонабувачів, за місцями проживання фігурантів центру, у їх транспортних засобах. За результатами обшуків вилучено готівкові кошти у сумі понад 10 тис. доларів США, 29 тис. грн. та речові докази, що свідчать про протиправну діяльність. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: