"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Міністр-втікач Клименко вирішив похизуватися своїми доходами

Середа, 15 квітня 2015, 15:57

Розшукуваний екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко, який переховується в окупованому Росією Криму, вирішив показати свої доходи і подав декларацію для України.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Він повідомив, що загальна сума доходу за 2014 рік становила 308,864 тисяч гривень. У 2013 році, за його словами, ця сума становила 1,015 млн гривень.

"З них зарплата та інші нарахування становили 148,633 тисяч гривень", - написав Клименко.

Реклама:

Екс-міністр також вказав, що на початок 2014 року сума депозитних коштів на його рахунках становила 12,585 млн гривень. За його словами, у 2013 році на рахунках була аналогічна сума.

При цьому, на кінець 2014 року сума депозитних коштів на рахунках Клименка зменшилася на 12,175 млн гривень до 410,749 тисяч гривень.

"Сума сплачених мною, як фізичною особою, податків до українського бюджету за підсумками року становила 24,199 тисячі гривень", - сказав Клименко.

"Понад 2 млн гривень витратив на благодійність - на допомогу переселенцям з Донбасу і сім'ям шахтарів, які загинули в аварії на шахті ім. Скочинського", - запевнив він.

Клименко також заявив, що нерухомістю та автотранспортом не володіє вже понад 3 роки.

Він також повідомив, що після втечі з України орендував житло в окупованому Росією Криму.

"Віддаю перевагу орендувати як автотранспорт, так і житло. Будучи міністром доходів і зборів орендував житло у Києві, будучи вже екс-міністром - в АР Крим. Це ж стосується і автотранспорту", - написав екс-міністр.

Крім того, він вказав майже 83 тисячі (в перерахунку на гривні) доходу отриманого з Росії.

Клименко також заявив, що планує подати декларацію про доходи до 1 травня.

Як відомо, на початку лютого суд дозволив заарештувати екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Нагадаємо, 13 лютого Печерський райсуд Києва двічі відхилив клопотання Генпрокуратури про дозвіл на доступ до банківських документів компаній Олександра Клименка і його брата Антона та арешт рахунків цих компаній.

Раніше в ГПУ повідомляли, що використовуючи службове становище голови Державної податкової служби, з листопада 2011 року по серпень 2012 року Клименко присвоїв собі 616 млн грн.

Екс-чиновник безпідставно перераховував ці гроші з рахунків Держказначейства на банківський рахунок фіктивного підприємства під виглядом бюджетного відшкодування податку на додану вартість.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!