ГПУ: Інтерпол відмовився шукати Захарченка

Середа, 15 квітня 2015, 15:16

У ГПУ заявляють, що санкції ЄС можуть бути зняті з деяких чиновників часів влади Януковича після 6 червня, а Інтерпол відмовився оголосити в міжнародний розшук екс-главу МВС Віталія Захарченка.

Про це представники ГПУ заявили на засіданні Антикорупційного комітету у ВР.

За словами, заступника генпрокурора Юрія Столярчука, ЄС може зняти санкції із Сергія Клюєва, Дмитра Табачника й Олени Лукаш, якщо не будуть пред'явлені підозри до 6.06.2015

Крім того, начальник управління зі спец розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк

Реклама:

повідомив, що сину екс-прем'єра Миколи Азарова – Олексію висунули підозру в незаконному збагаченні, але ЄС зняв санкції.

"Олексію Азарову повідомлено про підозру ще до зняття санкцій у незаконному збагаченні - невідповідність задекларованих коштів тим коштам, які виявлені в нього на закордонних рахунках. Але це не вплинуло на зняття санкцій", - сказав Горбатюк.

Також Горбатюк розповів про ситуацію з оголошенням колишніх чиновників у міжнародних розшук. За словами Горбатюка, Інтерпол відмовив повідомляти екс-главу МВС Віталія Захарченка в розшук, хоча йому пред'явили розтрату грошей для покупки спецзасобів.

Також у ГПУ очікують відповіді від Інтерполу про оголошення в розшук Андрія Клюєва, Віктора Пшонки й Олександра Якименка. Горбатюк підкреслив, що Інтерпол не оголошує розшук у справі Майдана - тільки за корупцію.

Він також нагадав, що Інтерпол уже оголосив у розшук Віктора Януковича, Азарова, Арбузова, Клименка, Едуарда Ставицького, Раїсу Богатирьову, Олександра Януковича й Сергія Курченка.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: