Коломойський стане найбільшим кредитором під час банкрутства "Аеросвіту"

Середа, 15 квітня 2015, 11:26

Господарський суд Київської області прийняв до розгляду заяву Ігоря Коломойського як фізичної особи про визнання кредиторських вимог до ПАТ "Авіакомпанія "Аеросвіт" на 2,99 млрд грн.

Відповідне рішення суд ухвалив 6 квітня, призначивши розгляд справи на 22 квітня, пишуть "Наші гроші".

Справу про банкрутство "Авіакомпанії "Аеросвіт" Господарський суд Київської області порушив  4 березня 2015 року за заявою товариства з обмеженою відповідальністю "Тенак". Фірма вимагала сплатити їй борг в розмірі 4,44 млн грн.

ТОВ "Тенак" зареєстрована в Дніпропетровську в готелі "Аеропорт". Засновниками підприємства виступають п’ять фірм: "Ентрі-7", "Пройм груп лтд", "Сталькар", "Ятонга" та "Пальмара".

Реклама:

Ця фірма вже зверталася до суду в 2013 році про стягнення з "Аеросвіту" 4,3 млн грн за поставлену алкогольну продукцію. Тоді Господарський суд Київської області вперше розпочав справу про банкрутство "Аеросвіту", яке ініціювала сама авіакомпанія, заявивши про заборгованість перед кредиторами в розмірі 4,27 млрд грн.

Цікаво, що в цей раз розпорядником майна "Аеросвіту" суд призначив Леоніда Талана, який мав таку ж посаду і два роки тому. Щоправда, на початку 2013 року Київський апеляційний господарський суд за скаргою Бориспільської об’єднаної державної податкової інспекції Київської області скасував порушення справи, а Вищий госпсуд підтримав це рішення.

Після цього "Тенак" знову звернувся з заявою про банкрутство "Аеросвіту". Вимоги Ігоря Коломойського будуть долучені саме до цієї справи.

До 2012 року "Аеросвіт" була найбільшою авіакомпанією в Україні. В 2007 року авіакомпанія разом з "Донбасаеро" створили стратегічний альянс – "Українська авіаційна група".

В 2010 році до альянсу приєдналася "Дніпроавіа", почавши інтеграцію в групу "Роза вітрів". Пізніше "Дніпроавіа" вийшла з альянсу, а "Донбасаеро" збанкрутувала. Всі вище згадані авіакомпанії контролювалися фірмами, що афільовані з бізнес-групою "Приват". 22,4% акцій компанії належить Фонду держмайна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: