Євразійський союз вводить гриф секретності

Середа, 15 квітня 2015, 09:34

Рада Федерації 15 квітня ратифікує "Угоду про порядок захисту конфіденційної інформації та відповідальності за її розголошення при здійсненні Євразійською економічною комісією повноважень з контролю за дотриманням єдиних правил конкуренції".

Про це пишуть "Известия".

Як повідомляться, документ визначає правила захисту конфіденційної інформації, пов'язаної з діяльністю Євразійського економічного союзу (ЄАЕС), і відповідальність осіб, які мають до неї доступ.

Як заявив офіційний представник президента РФ при ратифікації цієї угоди, заступник голови Федеральної антимонопольної служби (ФАС) Андрій Циганов, таким чином Росія завершує формування системи антимонопольного контролю Євразійського економічного союзу на транскордонних товарних ринках Росії, Білорусії, Казахстану, Вірменії та Киргизії.

Реклама:

"Угода поширюється на ті відносини, які виникають між Євразійською економічною комісією", органами державної влади сторін, які є членами ЄАЕС, і юридичними, фізичними особами сторін, які володіють цією конфіденційною інформацією", - повідомив на засіданні комітету з міжнародних справ СФ Андрій Циганов.

За його словами, вся інформація, яка потрапляє в розпорядження Євразійської економічної комісії, автоматично отримує гриф "для службового користування" та за розголошення її винній особі загрожує різна ступінь відповідальності.

Наприклад, дисциплінарна відповідальність включає в себе дострокове припинення повноважень члена Євразійської економічної комісії або звільнення її співробітника. Також винні особи можуть бути притягнуті до цивільної, адміністративної та кримінальної відповідальності залежно від ступеня вини та законодавства країн учасників ЄАЕС.

За його словами, ця угода говорить про високий рівень роботи Євразійської комісії, яка змогла визначити правила, прийнятні для всіх учасників інтеграції.

Угода про створення ЄАЕС була підписано в 2014 році, в січні 2015-го вона вступило в силу.

В союз входять Росія, Білорусія, Казахстан і Вірменія. Планується, що в травні цього року в ЄАЕС вступить Киргизія. Серед потенційних кандидатів на вступ також називають Таджикистан, Іран, КНР, Єгипет та Ізраїль.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!