"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ наполягає на завершенні переговорів про реструктуризацію боргу України до червня

Вівторок, 14 квітня 2015, 12:25

Міжнародний валютний фонд наполягає на завершенні переговорів про реструктуризацію частини зовнішньої заборгованості України не пізніше червня, коли місія Фонду проведе першу оцінку виконання програми співробітництва, схвалену в березні поточного року.

Про це йдеться в коментарі заступника директора-розпорядника МВФ Девіда Ліптона, передає "УНІАН".

"Дуже важливо, щоб Україна і її кредитори досягли угоди (про реструктуризацію боргу) до нашого перегляду програми в червні. Ми хотіли б такого результату і розраховуємо на нього", - йдеться в коментарі.

Ліптон наголосив, що переговори з кредиторами є вкрай важливими для України, і вони повинні пройти з дотриманням основних критеріїв, визначених, зокрема, експертами МВФ.

Реклама:

"Ми вивели три критерії, які необхідні, з нашої точки зору, для проведення боргових операцій. Вони стосуються обсягу операції, її впливу на обслуговування боргу та впливу на показник співвідношення величини держборгу до ВВП, - зазначив Ліптон. - Важливо, щоб Україна та її кредитори досягли компромісу у відповідності з цими трьома критеріями".

Ліптон наголосив, що домовленість про реструктуризацію боргу стане одним із головних показників для оціночної місії, яка розпочне свою роботу в Києві імовірно 15 червня.

"Це буде важливим фактором. Таким же, як і запевнення уряду України в тому, що реформи в Україні будуть успішними, а фінансування країни - безпечним ", - сказав Ліптон.

При цьому він нагадав, що програма співпраці з МВФ, схвалена в березні, передбачає фінансування повного обсягу заявленої допомоги, а саме - 40 млрд дол.

"Наша програма спирається на повне фінансування 40 млрд дол., потрібних Україні, також як і на забезпечення подальшої фінансової стійкості України", - резюмував заступник голови МВФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: