У Ахметова жаліються, що розрахунки населення за тепло впали до 65%

П'ятниця, 10 квітня 2015, 13:35

Розрахунки населення за тепло перед ПАТ "Київенерго" в поточному опалювальному сезоні знизилися до 65%.

Про це повідомила фінансовий директор компанії Тетяна Грязнова, передає "Інтерфакс-Україна".

"Якщо загалом брати рівень розрахунків групи споживачів ЖЕО і населення, то минулого року це було 82-92%, а цей рік зниження (в опалювальний сезон - з листопада 2014 р. по квітень 2015 р.) до 65%".

Водночас Грязнова додала, що ситуацію скрашує той факт, що 95% споживачів перейшли на прямі розрахунки за тепло з "Київенерго" (а не через ЖЕО, як це було в попередні роки): кошти перестали "осідати" у посередника.

Реклама:

На думку фіндиректора "Київенерго", погіршення розрахунків населення за тепло пов'язане, зокрема, з переходом на графік оплати виключно в опалювальний сезон (а не з розбиттям на 12 місяців, як це було раніше), а також зі зростанням тарифів.

"До наступного сезону ми хочемо спільно з регулятором опрацювати більш м'яку систему, приміром, варіант двоставкового тарифу", - сказала вона.

Станом на 1 квітня 2015 року заборгованість перед "Київенерго" всіх категорій споживачів за теплову енергію становила понад 2,2 млрд грн.

Майже 92% цієї заборгованості припадає на комунальні підприємства, житлові організації та бюджетні установи.

У свою чергу заборгованість "Київенерго" за період із 1 квітня 2014 року по 1 квітня 2015 року перед НАК "Нафтогаз України" за використане паливо становить 975 млн грн.

Нагадаємо, що 72,33% акцій "Київенерго" володіє енергохолдинг України "ДТЕК" Рината Ахметова, ще 25% + 1 акцій компанії перебувають у держвласності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: