"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Wizz Air вмовили не ліквідовувати українську "дочку"

П'ятниця, 10 квітня 2015, 12:33

Угорська авіакомпанія Wizz Air фізично збереже свою дочірню компанію в Україні - "Wizz Air Україна".

Про це повідомив перший заступник міністра інфраструктури України Володимир Шульмейстер, пише "Дело".

За його словами мова про це йшла в ході зустрічі з керівництвом угорської авіакомпанії, яка була ініційована міністерством.

"Wizz Air Україна" залишається, як тільки вони зрозуміють, що рівень ризиків для них знижений, вони цю компанію перезапускатимуть "- сказав він.

Реклама:

Крім того, за словами першого заступника міністра інфраструктури, Державіаслужба України вже переоформила дозволи на угорську компанію Wizz Air на польоти в Польщу, Німеччину, Кіпр, ведуться переговори про польоти угорської компанії між Україною Італією, Іспанією, для чого необхідні дозволи цих країн.

Як пояснив "Українській правді" голова Державіаслужби Денис Антонюк, дозволи на польоти в Німеччину, Польщу та Кіпр переоформлені з "WizzAir Україна" на "WizzAir Hungary".

"Поки на три країни (переоформили – ред.). Щодо інших країн (Італія та Іспанія – ред.) вони ще не присилали запитів", - пояснив Антонюк.

Також міністерство пропонує компанії виконувати рейси зі Львова.

Крім цього, Шульмейстер повідомив, що угорський авіаперевізник буде виконувати рейси з Угорщини в Вільнюс і Софію, і також ідуть переговори про виконання нею рейсів з цих міст в Україні.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що угорська Wizz Air Holdings Plc продовжить реструктуризацію діяльності в Україні і з 20 квітня 2015 Wizz Air Hungary буде виконувати вісім рейсів в Україну та з України, а її дочірня авіакомпанія "Wizz Air Україна", яка в даний час виконує 16 рейсів на двох літаках - припинить свою діяльність з 20 квітня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: