"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд хоче переглянути оподаткування газодобувних компаній

П'ятниця, 10 квітня 2015, 10:00

Уряд України має намір переглянути систему оподаткування газодобувних компаній незалежно від їхньої форми власності.

Такі плани закладено в проект Основних напрямів бюджетної політики України на 2016 рік (Бюджетна резолюція), внесених Кабміном до парламенту.

Серед інших пріоритетних завдань податкової політики, що передбачають внесення змін до Податкового кодексу, - запровадження непрямих методів контролю за відповідністю доходів і витрат фізичних осіб, перехід сільськогосподарських підприємств на загальний режим обкладення податком на додану вартість (ПДВ), внесення змін до законодавчих актів щодо зниження навантаження на фонд оплати праці з метою детінізації заробітної плати.

Кабмін планує посилити боротьбу зі схемами ухилення від сплати податків юридичними та фізичними особами, зокрема, шляхом удосконалення адміністрування ПДВ.

Уряд також має намір формувати систему податкового контролю залежно від ризику в діяльності платника податків шляхом введення податкового контролю за трансфертним ціноутворенням, розширення сфери застосування реєстраторів розрахункових операцій, впровадження електронного сервісу для платників податків, системи електронного адміністрування ПДВ.

Реклама:

Система податкового контролю передбачає оприлюднення інформації про сплату податків суб'єктами природних монополій, компаніями, які платять ренту за користування надрами, і компаніями, які мають податкові борги.

Крім того, уряд планує адаптувати українське податкове законодавство до законодавства Європейського Союзу в питаннях ПДВ, акцизу та мита.

Ще одним пріоритетом податкової політики є зменшення податкових перешкод для іноземних інвестицій, запобігання ухиленню від сплати податків на доходи і капітал шляхом переговорів з іноземним державами щодо міжнародних договорів про уникнення подвійного оподаткування, внесення змін до діючих договорів, зокрема, з Кіпром, Швейцарією, Люксембургом та Нідерландами.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!