Яценюк просить німецький бізнес інвестувати в ГТС

Середа, 1 квітня 2015, 18:53

Україна вдячна західним партнерам за економічну підтримку, але ще більше розраховує на прихід інвесторів.

Про це прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сказав, виступаючи в середу у Фонді Конрада Аденауера, передає "Укрінформ".

"Ми цінуємо підтримку американських США і європейських партнерів, що дають Україні шанс стати членом великої європейської родини", - запевнив Яценюк.

Водночас він зазначив, що поки цієї допомоги недостатньо. Він звернув увагу, що минулого року Україна отримала від міжнародних організацій 9 млрд доларів, але виплатила за боргами 14 млрд доларів.

Реклама:

"Ми не можемо витратити ні пенні на соціальну безпеку, ні на військові цілі - ці кошти спрямовані прямо на виплату боргів і стабілізацію валюти", - пояснив Яценюк, зауваживши, що це не гранти, а саме позикові гроші.

"Кредити - серйозна підтримка, - продовжив прем'єр, - але Україні потрібні інвестори, насамперед у сільському господарстві, енергетиці, інфраструктурі... Торік ми провели закон, що дозволяє інвестувати в нашу газотранспортну систему. Це повністю убезпечить транзит газу, знизить російський газовий вплив на ЄС. Тож давайте", - закликав Яценюк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: